Dlaczego warto się u nas uczyć?

  • przygotujemy Cię do podjęcia pracy zawodowej i/lub do dalszego kształcenia (na wszystkich uczelniach wyższych; np. na Politechnice Łódzkiej – na najbardziej zbliżonym do profilu Szkoły – Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności);
  • zdobędziesz zawód, w którym szybko znajdziesz pracę (pracownicy branży spożywczej są pilnie poszukiwani!);
  • zajęcia praktyczne lub praktykę zawodową będziesz odbywał w znanych łódzkich firmach spożywczych;
  • szkoła jest nowoczesna: świetnie wyposażone: pracownie umiejętności praktycznych – w sprzęt specjalistyczny; pracownie przedmiotów ogólnokształcących w nowy sprzęt IT, m.in. tablety; mamy 2 sale gimnastyczne, boisko – Orlik;
  • w naszej szkole możesz wypiekać i dekorować wyroby cukiernicze i piekarskie w profesjonalnych warunkach oraz przeprowadzać badania żywności w laboratorium;
  • jesteśmy szkołą, po której będzie praca zawsze – będziesz przecież wytwarzał żywność;
  • panuje u nas miła atmosfera: jesteśmy nastawieni na wydobycie tego, co w Tobie najcenniejsze;
  • systematycznie podnosimy swoje kwalifikacje – byś zawsze był na bieżąco z nowościami edukacyjnymi i branżowymi;
  • piszemy dla Ciebie projekty unijne; chcemy, by świat był dla Ciebie szeroko otwarty.

 
Łatwo do nas dojechać: 3, 65, 70, 81, 85A, 85B.
 
Naszym głównym celem jest przygotować Cię do tego, byś planował swoją karierę zgodnie ze zmieniającymi się wymaganiami: Twoimi lub rynku pracy.
Dlatego proponujemy Ci edukację dostosowaną do Twoich potrzeb: