O projekcie
Miasto Łódź i Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego (ZSPS) w Łodzi realizują projekt, którego celem jest poprawa jakości oferty kształcenia Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego (ZSPS) w Łodzi na kierunkach: technik technologii żywności (Technikum) oraz w zawodzie cukiernika (Branżowa Szkoła Zawodowa I stopnia) w terminie do 31.03.2023. poprzez:
1. doskonalenie umiejętności zawodowych 30 (19K i 11M) uczniów Technikum nr 6 oraz Branżowej Szkoły Zawodowej I Stopnia nr 6 z zakresu wytwarzania i dekorowania deserów i lodów oraz wykorzystania TIK w pracy zawodowej
2. rozwój kompetencji kluczowych i umiejętności uniwersalnych uczniów z branżowego języka angielskiego i matematyki
3. wsparcia uczniów w zakresie pozyskiwania nowych kompetencji kluczowych i kompetencji zawodowych w ramach szkoleń i kursów
4. doposażenia pracowni szkolnych w środki dydaktyczne, oprogramowanie oraz modernizację
5. podniesienia kwalifikacji i kompetencji u 7 nauczycieli (5K/2M) kształcenia zawodowego.
GRUPA DOCELOWA
1. uczniowie i uczennice ZSPS -19K i 11M
2. nauczyciel ZSPS- 5K i 2M
3. ZSPS - Technikum nr 6 i Branżowa Szkoła I stopnia nr 6
KLUCZOWE REZULTATY:
- 30 uczniów weźmie udział w specjalistycznych zajęciach dodatkowych podnoszących kompetencje zawodowe
- 7 nauczycieli kształcenia zaw. oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu uzyska kwalifikacje lub nabędzie kompetencje po opuszczeniu programu