Fotorelacje
- 22.04.2024
Praktyki c.d.
Technik Technologii Żywności dziś przygotowywał surowce do produkcji. Zapoznawał się z usytuowaniem przechowywanych surowców, nazewnictwem surowców i warunkami pracy.
Technik Kontroli Jakości i Bezpieczeństwa Żywności w tym czasie na swoich praktykach zapoznawał się z zasadami HACCP w zakładach przemysłu spożywczego. Poznawał zakres praw i obowiązków na przykładowym stanowisku oraz etapy wdrażania systemów jakości.
Cukiernik sporządzali krem a następnie wypełniali nim korpusy z ciasta parzonego z wykorzystaniem worków cukierniczych. Zapoznali się z usytuowaniem surowców z nazewnictwem i magazynowaniem wyrobu gotowego.
- 22.04.2024
Praktyki.
Kalimera!
Pierwszy dzień praktyk zaczęliśmy od udziału w spotkaniu informacyjnym zorganizowanym przez Olympus Education oraz w szkoleniu BHP, na którym zapoznaliśmy się z obowiązującymi zasadami bezpieczeństwa. Otrzymaliśmy od organizacji przyjmującej słowniczki polsko-greckie, abyśmy mogli sami przełamywać bariery, poszerzać swoje horyzonty językowe i móc porozumiewać się z osobami, które będą nas szkolić. Zapoznano nas też z regulaminem praktyk i hotelu oraz w swoich specjalizacjach omówiliśmy organizację stanowisk pracy.
- 22,04.2024
Dojechali
I naszym oczom ukazał się błękit nieba i nietylko...
- 21.04.2024
Jechali, jechali
Droga minęła szybko.