Aktualności
Konkurs "Bezpiecznie od startu"
Nasi uczniowie brali udział w Konkursie Wiedzy o Zasadach Bezpieczeństwa i Higieny Pracy dla uczniów z zakładów rzemieślniczych "Bezpiecznie od startu". Zaprezentowali się znakomicie!
3. Dzień Chleba w Spożywczaku
3 Dzień Chleba przebiegał pod hasłem Czterech kultur nawiązując tym samym do hasła 600 lecia Łodzi. Zaproszeni goście mogli spróbować swoich sił: wykonując precle, challah, macę i ozdobne koguty. Dla wnikliwych były również zajęcia w laboratorium.
Dziękujemy za przybycie: Posłance na Sejm RP Małgorzata Niemczyk, Senatorowi RP Artur Dunin, Wiceprezydent Miasta Łodzi Małgorzata Moskwa-Wodnicka, Przewodniczącemu Rady Miejskiej Łodzi Marcin Gołaszewski, Wicedyrektorowi Wydziału Edukacji Łodzi Elżbieta Płaszczyk, Zastępcy Przewodniczącego Komisji Edukacji Rady Miejskiej Damian Raczkowski , Przewodniczącemu Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ prof. dr hab. Andrzejowi Barydze, koordynatorowi Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej Ewa Gudowicz.
6
Joga w Spożywczaku
Kochani zapraszamy chętnych szczegóły poniżej. Zapisy przez Librus. Zapraszamy !
Ogólnopolski turniej piekarski i cukierniczy dla uczniów szkoły branżowej I stopnia
Uczniów wszystkich klas branżowej szkoły I stopnia zapraszamy do udziału w XXVII Ogólnopolskim Turnieju Piekarskim im. Anny Butki oraz XXVII Ogólnopolskim Turnieju Cukierniczym im. Wojciecha Kandulskiego.
XXIX Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz
Zapraszamy uczniów
klas trzecich branżowej szkoły I stopnia
do udziału w XXIX Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz.
Temat przewodni: Polscy Olimpijczycy.
Dni kariery w Spożywczaku
XII Międzyszkolny Konkurs Plastyczny „Kultura bezpieczeństwa”
Serdecznie zapraszamy uczniów do udziału w XII Międzyszkolnym Konkursie Plastycznym „Kultura Bezpieczeństwa”.
Konkurs towarzyszy programowi edukacyjnemu „Kultura Bezpieczeństwa” i jest organizowany przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Łodzi.
3. Dzień Chleba - konkurs!
3. Dzień Chleba w Spożywczaku to nie tylko degustacje i warsztaty. Tym razem mamy dla Was niespodziankę. KONKURS. Szczegóły poniżej.
3. Dzień Chleba - program
Zapraszamy do Spożywczaka wszystkich, którzy kochają (piec/jeść) chleb. 19 października 2023 r. zapraszamy na Dzień Chleba. Szczegóły - w zaproszeniu!
Integracja klas pierwszych na sportowo!
Bardzo udany był początek tygodnia - w poniedziałek, przy pięknej pogodzie, znakomicie bawili się uczniowie klas pierwszych, integrując się podczas gier i zabaw sportowych.
Imprezę znakomicie przygotowali i poprowadzili nauczyciele WF: Karolina Popiołek i Przemysław Szyburski, ze wsparciem Michała Beczkowskiego, obsługującego grilla.
Desery z Darią Marszałek
Takie pyszne piękności powstają w Spożywczaku!
Na zdjęciach deserki przygotowane na ćwiczeniach praktycznych przez klasę 3ta pod okiem pani Darii Marszałek.
OLIMPIADA WIEDZY o ŻYWNOŚCI - zaproszenie do udziału
Zapraszamy uczniów do udziału w kolejnej edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Olimpiada organizowana jest 3-etapowo: etap szkolny, potem okręgowy/wojewódzki i ogólnopolski.
Etap szkolny odbędzie się 20 października, jednak chęć udziału w OWoŻ należy zgłosić najpóźniej do 28 września z uwagi na terminarz ustalony przez Ogólnopolski Komitet Olimpiady w Poznaniu.
Praca szuka CUKIERNIKA !
Początek roku szkolnego 2023/2024
Zaczeło się. 4 wrzesnia 2023r. dla dużej grupy absolwentów szkól podstawowych drzwi naszej Szkoły stanęły otworem. Witajcie w Spożywczaku !
Zebranie z Rodzicami
Pierwsze półkolonie w Spożywczaku.
W dniach 14 sierpnia do 25 sierpnia w naszych murach gościliśmy na półkoloniach uczniów szkół podstawowych. Poznawali oni tajniki pracy piekarzy i cukierników oraz spalali zdobyte kalorie.
Uwaga Maturzyści
Przypominamy terminy poprawkowych egzaminów maturalnych:
21.08. godz. 9:00 - j. polski ustny
21.08. godz. 10:00 - j. angielski ustny
22.08. godz. 9:00 - egzaminy pisemne
Powodzenia
600 lecie Łodzi
Nasze rodzinne miasto świętuje swoje 600 urodziny. Świętujmy z nim.
"Lato z łódzkim Spożywczakiem"- plan półkolonii
„ Chleb codzienny w niecodziennej formie” - wyniki konkursu
30 maja został rozstrzygnięty konkurs zorganizowany przez szkolne koło PCK i Promocji Zdrowia pod nazwą „Chleb codzienny w niecodziennej formie”. Celem konkursu było propagowanie zasad zdrowego żywienia i kształtowanie umiejętności przygotowania wypieków oraz potraw z wykorzystaniem zdrowych surowców i dodatków.